“Horns inda House” is een coverband uit de Gooi en Vechtstreek. De sound wordt vooral gekenmerkt door de negen muzikanten sterke blazerssectie (de naam zegt alles!). Met de strak en solide swingende ritmesectie, veelal twee zangers en twee zangeressen brengt deze veelzijdige band rock-, funk-, disco- en soul-klassiekers; voornamelijk uit de zeventiger jaren. “Horns inda House” speelt repertoire van onder andere Tower of Power, Earth Wind and Fire, Chicago, Stevie Wonder, Chaka Kahn, Incognito, James Brown en veel meer!

Het begon als een éénmalig project twaalf jaar geleden: samengesteld door de in 2013 (veel te jong) overleden Victor Oskam (o.a. slagwerker bij het Philharmonisch Orkest, bij Circle Percussion en leraar Conservatorium Amsterdam), Gert van Voorst (trombone en bandleider) en Alex de Haan (trompet en muzikaal leider) uit muzikanten van diverse Gooise coverbands en blazers van de plaatselijke muziekverenigingen. Van een eerste gastoptreden tussen de uitvoeringen van de diverse slagwerk- en blazersgroepen van de plaatselijke harmonie groeide Horns inda House uit tot een enthousiast swingende coverband met een, mede dankzij de blazers, unieke sound. Er is bewust voor gekozen niet heel vaak op te treden, maar als het eenmaal zover is dan gaat de boel ook werkelijk los.

De huidige bezetting van de band laat een grote diversiteit zien, jong en wat minder jong vinden elkaar in Horns inda House! Zo wordt de ritme sektie gevormd door vader en zoon Meester: Pim (ook o.a. Hot Tub Heroes) op de basgitaar, zijn vader Frank (o.a. Sabor en Res-Q) bespeelt de toetsen. Drummer Eddy Burgman (Soul Machine), gitarist Peter Krul en Edwin Brouwer (percussion) complementeren de stuwende ritmesektie. Naast de hierboven al eerder genoemde Gert en Alex bestaat de hornsektie uit Ronald Torsing (Big Band Balance, coverband No Sweat) en Arthur van der Paal op trompet, Peter de Labije (trombone) en de saxofonisten Richard Streng (baritonsax, Fellow’s BigBand), Mike Noonan (tenor sax), Marianne van Vliet en Anita van den Hoven (Utrechts jazz orkest) beiden op alt.

Tijdens de optredens worden de vaak meerstemmige zangpartijen ingevuld door een aantal in de regio bekende zangers en zangeressen. Zo hebben voorheen o.a. Rini Kleijn (Rini’s Blues Kitchen, The Soulmachine), Benjamin Sims ( o.a. Blue Friday, Gimmick, The Soulmachine), Iris Fricke (The Soulmachine), Jessica Kennedy (ResQ), Johnson Gabriel (The Soulmachine, Boney M Revue), Yvonne van ’t Riet (TapeThat, No Sweat), Rianne Druijff (o.a. Casey’s Bigband, Krizz Krazz), Ben Suitela (Parece Picante, Soulsalive), Shireen Poelstra (AMC-Big Band) het podium met “The Horns” gedeeld. Dit jaar worden de vocalen verzorgd door Pia Barentsen (o.a. Trio Vinyl), Frits de Wit (TapeThat) en Sharon Verhagen (Shar A Song)

Wie spelen er bij de horns

Eddy Burgman

drums

Edwin Brouwer

percussie

Pim Meester

basgitaar

Peter Krul

gitaar

Frank Meester

toetsen

Alex de Haan

trompet

David Schouten van de Velden

trompet

Ronald Torsing

trompet

Peter de Labije

trombone

Gert van Voorst

trombone

Richard Streng

bariton saxofoon

Mike Noonan

tenor saxofoon

Marianne van Vliet

alt saxofoon

Anita van den Hoven

alt saxofoon

Sharon Verhagen Rikken

lead- en backing vocals

Sharon is al sinds haar jeugd gepassioneerd door muziek en zang. Hoewel als opera zangeres geschoold (lessen bij José Scholte (alt) en de beroemde opera-zangeres Caroline Kaart), ontdekte zij enkele jaren geleden dat de liefde voor het zingen toch meer in het lichte muziekgenre ligt en is zij zich sindsdien hierop volledig gaan richten. De kans om met Horns inda House te gaan zingen kon zij niet aan zich voorbij laten gaan, vooral Chaka Kahn vindt zij geweldig en laten The Horns nu net een aantal nummers van haar op het programma hebben staan.

Frits de Wit

lead- and backing vocals

Frits de Wit is zijn muzikale loopbaan begonnen als trompettist in een big band, daar werd hem gevraagd om een nummer te zingen.

Dit beviel toehoorders en Frits zelf dermate goed, dat hij besloot zich volledig te gaan richten op het zingen. Zanglessen (o.a. Lisa Boray) en vooral “a lot of practise” brachten Frits in 15 jaar tot waar hij nu is:

als leadzanger bij zijn “eigen” coverband Tape That treedt hij regelmatig en zeer succesvol op en heeft hij menig feestpodium in Nederland EN België op de grondvesten doen schudden.

In de auto luistert Frits graag naar muziek van Blöf en Tower of Power. Vooral zijn voorkeur voor dit laatstgenoemde bandje zorgt er voor dat Frits zich ook bij Horns inda House zeer thuis kan voelen.

Zijn verdere muzikale voorkeur is vooral zeer breed en gevarieerd te noemen, de afwisseling van verschillende muziekstijlen maakt hem een veelzijdige zanger.

 

Pia Barentsen

lead- and backing vocals

Pia zingt graag in allerlei formaties. Ze volgde de zangopleiding Lichte Muziek bij Conamus en zong 23 jaar in Just Joey Partyband. Daarnaast brengt ze muziek bij ouderen (Trio Vinyl ) en bij bruiloften en begrafenissen. In het onderwijs brengt zij als muziekvakleerkracht veel kids in aanraking met muziek.

Voor de 3e keer staat ze op het podium met Horns inda House. En ze heeft er ZIN in! Op deze avond vindt ze een ode aan Stevie Wonder een must. Daarnaast staan er fijne verrassingen op het programma. Put on your red shoes and dance!

Laat van je horen

Contact

Contactinformatie

hornsindahouse@gmail.com

06-22300090